ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

Le fiamme nella sede Telecom e una delle cinque automobili incendiate.Εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο πενθήμερο σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας (104 μέρες) Alfredo Cospito. Διάφορα ρεπορτάζ στην Ιταλία σημειώνουν ότι μια σειρά από επιθέσεις διέσχισαν την Ευρώπη: από τη Βαρκελώνη στο Βερολίνο, από το Τορίνο στη Ρώμη, από το Λιβόρνο στο Μιλάνο. Η εβδομάδα της αναρχικής κινητοποίησης σε αλληλεγγύη με τον Alfredo Cospito το περασμένο Σαββατοκύριακο οδήγησε στην πυρκαγιά του αυτοκινήτου ενός ιταλού διπλωμάτη που στάθμευε στο Βερολίνο, κάηκαν  αυτοκίνητα στο Μιλάνο και τη Ρώμη, ένας κουβάς με  μπογιά εκτοξεύθηκε  στο προξενείο στη Βαρκελώνη και γράφτηκαν συνθήματα, μια  φωτιά στο Τορίνο και ένας φάκελος με μια σφαίρα για τον διευθυντή της εφημερίδας Il Tirreno. Όλα  με κείμενα για την ελευθερία του Cospito και κατά του 41 bis. Στη συνέχεια, το βράδυ του Σαββάτου, στο Τραστέβερε, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ μιας ομάδας διαδηλωτών και της αστυνομίας, με έναν αστυνομικό να τραυματίζεται ελαφρά υπό  συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. 

Αυτές τις μέρες που η κατάσταση της υγείας του συντρόφου επιδεινώνεται ραγδαία και δραματικά, με αυτή την πρωτοβουλία οι παρόντες σύντροφοι επιβεβαίωσαν τη σημασία της παρουσίας και της συνακόλουθης συγκρουσιακής πρακτικής στους δρόμους, σε αλληλεγγύη με τον Αλφρέντο και για υποστήριξη της απεργίας πείνας του. Ας συνεχίσουμε τον αγώνα με θυμό και αποφασιστικότητα. Βγάλτε τον Alfredo από το 41 bis!” (απόσπασμα από κείμενο που εστάλει σε  μέσα αντιπληροφόρησης).  Η «υπόθεση Cospito» έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια των ελευθεριακών συλλογικοτήτων και έχει τράβηξε επίσης την προσοχή και άλλων. Στη Ρώμη, τα πέντε οχήματα που πυρπολήθηκαν, ιδιοκτησίας της ΤΙΜ, αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο ανάληψης ευθύνης από αναρχικούς: «Να ξέρουν το δολοφονικό κράτος και τα αφεντικά ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», γράφονται σε διάφορα ιστολόγια.

“Attenta quando parli di Cospito”. La minaccia choc alla parlamentare di Fratelli d’Italia

 

ΙΤΑΛΙΑ ΡΩΜΗ

Tα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε εμπρηστική ενέργεια κατά της ΤΙΜ. Η επίθεση έγινε με διάρρηξη του πάρκινγκ ενός από τα γραφεία της και πυρπόληση 5 οχημάτων. Η Tim συνεργάζεται ενεργά στον κοινωνικό έλεγχο μέσω της εγκατάστασης του δικτύου οπτικών ινών, καμερών και ηλεκτρονικών βραχιολιών. Η εξουσία και οι προεκτάσεις της είναι παντού, και όποιος θέλει να την χτυπήσει δεν είναι κακή επιλογή. Αναλάβετε δράση σήμερα, χωρίς να περιμένετε πιο ευνοϊκές στιγμές ή να συμβιβάζεστε. Όπως η εξουσία μαίνεται καθημερινά και κάθε ώρα ενάντια στις ζωές μας, έτσι και η εξέγερση πρέπει επίσης να είναι καθημερινή και μόνιμη. Αφήστε τη φωτιά της άρνησης να ανάψει όλο και περισσότερο στις πόλεις  και με μια αδάμαστη δύναμη να σκορπίσει το χάος στον κόσμο της τάξης και της καταστολής. Το δολοφονικό κράτος και τα αφεντικά να γνωρίζουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας απειλητικής υπόσχεσης  για  περισσότερα. Αλληλεγγύη με τον Alfredo Cospito στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς 41bis. Αλληλεγγύη με τον Χουάν, την Άννα, τον Ιβάν και όλους τους αναρχικούς που κρατούνται όμηροι στις κρατικές φυλακές.  ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ 

 

ΙΤΑΛΙΑ ΡΩΜΗ ΠΡΕΝΕΣΤΙΝΟ

Μολότοφ και κατά της αστυνομικής περιφέρειας του  Πρενεστίνο, στη Ρώμη. Η εκτόξευση έγινε στην καρδιά της νύχτας, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη από τον φύλακα που βρισκόταν σε επιφυλακή, ο οποίος αμέσως σήμανε συναγερμό καθώς επενέβη επιτόπου και οι φλόγες περιορίστηκαν.

 

 

ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ένα παράθυρο του κτιρίου της έδρας του Γενικού ιταλικού Προξενείου στη Βαρκελώνη σπάστηκε. Μηνύματα αλληλεγγύης στον Alfredo Cospito γράφτηκαν στο παράθυρο . Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άγνωστοι βανδάλισαν τη γυάλινη κεντρική είσοδο του κτιρίου της Βαρκελώνης, ρίχνοντας  κόκκινη μπογιά. Μια τοιχογραφία του γλύπτη Josep Maria Subirachs βάφτηκε με συνθήματα στα  καταλανικά “Το ιταλικό κράτος δολοφονεί” και  “Λευτεριά στον Alfredo”.

 

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

αυτοκίνητοΥποστηρίζουμε την ιδέα των αποκεντρωμένων δράσεων και ως εκ τούτου ακολουθούμε το κάλεσμα από τον αμερικανικό Νότο για μια εβδομάδα δράσης, που υποστηρίζει την απεργία πείνας του Alfredo Cospito. Η επικοινωνία μέσω δράσεων και κειμένων είναι μια σημαντική προσέγγιση για τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου. Με την επίθεση στο ιταλικό διπλωματικό σώμα στη γερμανική πρωτεύουσα, με τα στοχευμένα πυρά κατά του αυτοκινήτου νούμερο 3 της πρεσβείας, συμμετέχουμε στην εβδομάδα δράσης. Ήταν σταθμευμένο στο Schöneberg στην πλατεία Barbarossa-Platz και ανήκε στον αξιωματούχο Luigi Estero. Αυτή η πράξη επαναστατικής βίας απευθύνεται άμεσα στους υπεύθυνους για την καθημερινή βάναυση καταπίεση. Θέλουμε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστές, οι αστυνομικοί, οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες να μην έχουν μια ήσυχη ζωή – να νιώθουν ανασφάλεια και να μην μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι. Γιατί αυτοί είναι που διαπράττουν τις πολιτικές σφαγές, όχι οι εκμεταλλευόμενοι, οι καταπιεσμένοι ή οι αναρχικοί. Αίμα ρέει από τα χέρια της γερμανικής και της ιταλικής ελίτ, που -για να αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα- χρησιμοποιούν τη λεγόμενη Λιβυκή Ακτοφυλακή για να δολοφονήσουν χιλιάδες μετανάστες, αυτούς τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι εκμεταλλεύονται τα σώματά τους και το έδαφος της πατρίδας τους. Ο παράφρων καπιταλισμός της Ευρώπης στις χαμηλότερες τιμές. Το θετικό αποτέλεσμα είναι ότι τώρα ο Ιταλός ΥΠΕΞ θα σκέφτεται να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό της πρεσβείας του. Υποστηρίζουμε την πλήρη απομόνωσή τους. Στέλνουμε ένα συνωμοτικό κλείσιμο του ματιού σε αυτό το σημείο στους συντρόφους στη Βαρκελώνη, οι οποίοι είχαν παρόμοια ιδέα, σπάζοντας τα τζάμια του ιταλικού προξενείου εκεί το ίδιο βράδυ. Η απομόνωση αλλάζει πλευρά. Ενώ οι κυβερνώντες κυριεύονται από φόβο, μια ιδέα υλοποιείται στα πεπραγμένα του αναρχικού κινήματος. Ο Αλφρέντο Κοσπίτο είναι πολύ κοντά – πραγματικός και ζωντανός – και έτσι υπάρχει επίσης μια εγγύτητα μεταξύ όλων των ανταρτών στις φυλακές και τους δρόμους. Τους χαιρετίζουμε όλους και είμαστε επίσης ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε την επέκταση των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων της τάξης, πολιτικών κομμάτων και εταιρειών στο Βερολίνο. Αλληλεγγύη με την Anna Beniamino, τον Ivan Alocco, τον Aldo και τον Lucas Hernández Valdés, τον Toby Shone και όλους τους κρατούμενους στους θαλάμους βασανιστηρίων του καθεστώτος των 41 bis. Ελευθερία για όλους!

Πυρήνας μαύρων πουλιών

 

ΙΤΑΛΙΑ ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ ΣΠΟΛΕΤΟ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά της βίλας του σφαγέα Giorgio Del Papa, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον Alfredo Cospito και την Anna Beniamino (Spoleto, Ιανουάριος 2023). Αποκατάσταση της επίθεσης στη βίλα του σφαγέα Τζόρτζιο Ντελ Πάπα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Αλφρέντο Κοσπίτο και την Άννα Μπενιαμίνο Νοέμβριος 2006. Η Umbria Olii εκρήγνυται και τέσσερις εργάτες πεθαίνουν. Μία από τις πολλές σφαγές στο όνομα του κέρδους, σε μια εταιρεία γνωστή για την καταστροφή της επικράτειας. Όμως η αλαζονεία του κεφαλαίου δεν έχει όρια και το αφεντικό Τζόρτζιο Ντελ Πάπα θα έχει το θράσος να ζητήσει από τις οικογένειες των θυμάτων 35 εκατομμύρια ευρώ, κατηγορώντας τες ότι προκάλεσαν το ατύχημα. Η δύναμη του χρήματος, τεράστιος αριθμός, δεν θα στηρίξει τις εργατικές οικογένειες, μερικές από τις οποίες είναι μετανάστες. Η Δύναμη των χρημάτων  θα αποδειχθεί χρήσιμη, αποκομίζοντας την απόδοση ευθύνης στους ίδιους τους εργαζόμενους, μειώνοντας τη ποινή στα 4 χρόνια. Με μια καρδιά γεμάτη μίσος, σκεπτόμενοι τους συντρόφους μας Anna Beniamino και Alfredo Cospito, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα πρόσωπο, ένα όνομα, μια διεύθυνση στο σύνθημα “ο Σφαγέας είναι το Κράτος”. Διότι η Άννα και ο Αλφρέντο κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη για σφαγή, για δύο βόμβες εναντίον των στρατώνων Allievi Carabinieri στο Fossano, στις 2 Ιουνίου 2006, που δυστυχώς δεν προκάλεσαν θάνατο ή τραυματισμό. Ενώ οι πραγματικοί σφαγείς, οι βιομήχανοι, οι καπιταλιστές, περνούν καλά στις βίλες τους. Γι’ αυτό πήγαμε και επισκεφθήκαμε τη βίλα όπου μένει ο δολοφόνος Del Papa στο Spoleto. Βάλαμε φωτιά στα ηλεκτρικά συστήματα της πύλης του και αφήσαμε ένα κουφάρι ζώου κρεμασμένο. Συγγνώμη για το βαμπίρ, ανθρώπινο αίμα δεν βρήκαμε. Μια μικρή χειρονομία που καταγγέλλει την ταξική συνοχή του ιταλικού δικαστικού συστήματος. Για τον Αλφρέντο, για τις 100 μέρες απεργία πείνας κατά του 41 bis και την ισόβια κάθειρξή του. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αν ο Αλφρέντο πεθάνει αργότερα, είναι δική σας υπαιτιότητα. Μπορείς να βάλεις λίγους εισαγγελείς υπό περιφρούρηση, δεν μπορείς όμως να προστατέψεις όλη την αστική τάξη! Με αυτή την ενέργεια δεν ζητάμε δικαιοσύνη αλλά απαιτούμε εκδίκηση. Εκδίκηση για τους νεκρούς στη δουλειά. Εκδίκηση για τους νεκρούς στη μέση της θάλασσας. Εκδίκηση για τους νεκρούς στις φυλακές. Νίκη ή εκδίκηση για τον Alfredo Cospito.

 

ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝΟ

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση εναντίον ορισμένων τοπικών αστυνομικών οχημάτων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Alfredo Cospito (Μιλάνο 30 Ιανουαρίου 2023).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 29 και 30 Ιανουαρίου κάηκαν ορισμένα οχήματα της τοπικής αστυνομίας του δήμου του Μιλάνου. Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Alfredo Cospito. Λευτεριά για τους Anna, Juan, Ivan, Dayvid. Να επιτεθούμε στο Κράτος

 

ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΡΙΝΟ

Το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου ένας τηλεπικοινωνιακός αναμεταδότης που βρίσκεται στο Τορίνο στη Via Revigliasco (σε μια λοφώδη περιοχή στα περίχωρα της πόλης) πυρπολήθηκε. Με βάση όσα αναφέρθηκαν από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η πυρκαγιά – που σημειώθηκε γύρω στις 4:30 – προκάλεσε ζημιές σε περίπου 2.000 μέτρα καλωδίου, διακόπτοντας την υπηρεσία όχι μόνο για ορισμένες τηλεφωνικές εταιρείες αλλά και για άλλες εταιρείες, όπως η Iren (παροχή φωτός και αερίου ), και για ορισμένα συστήματα επιτήρησης που εξυπηρετούν τη δομή. Η επιγραφή «Εξω ο Alfredo Cospito από το  41 bis» αφέθηκε επί τόπου, σε αναφορά στον αναρχικό σύντροφο που φυλακίστηκε στη φυλακή Μπανκάλι, σε απεργία πείνας για περισσότερες από 100 ημέρες κατά του καθεστώτος των 41 bis (στο οποίο είναι φυλακισμένος από 5 Μαΐου) και ισόβια κάθειρξη (η οποία κινδυνεύει να είναι η οριστική ποινή για τον σύντροφο στο τέλος της διαδικασίας Scripta Manent, που  έφτασε στις τελευταίες ακροάσεις της δίκης). Επί του παρόντος, εκτός από τα γραπτά που ελήφθησαν από τις δυνάμεις καταστολής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία ανάληψη ή επικοινωνία σχετικά με την επίθεση.

 

  πηγές: https://lanemesi.noblogs.org/ ,  https://darknights.noblogs.orghttps://kontrapolis.info,       καθώς και https://www.ilgiornale.ithttps://www.fanpage.it 

ελεύθερη απόδοση: Τροχιά στο Άπειρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *