Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ…

Φρίκη προκαλεί ο ρόλος των αστυνομικών στην γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της αστυνομίας στην κοινωνία μας.
Η αστυνομία υπάρχει με μοναδικό σκοπό την προστασία της μεγάλης ιδιοκτησίας και των ροών του εμπορεύματος.
Για αυτό δεν έσωσε και ούτε πρόκειται να σώσει ποτέ κανέναν και καμιά μας ούτε από τους εγκληματίες, ούτε από τους βιαστές, ούτε από τους δολοφόνους.
Καθώς η νεοφιλελεύθερη κουλτούρα απλώνεται σαν δηλητήριο, τα εγκλήματα θα γίνονται όλο και περισσότερα, όλο και πιο σκληρά. Η ζωή των φτωχών, των ηλικιωμένων, των μεταναστών, των γυναικών και των παιδιών θα έχει όλο και λιγότερη αξία. Το μόνο που θα μετράει θα είναι πόσα έχεις – ποιους μπορείς να πληρώσεις, τι μπορείς να αγοράσεις.
Η “προστασία του πολίτη” και η “πρόληψη της εγκληματικότητας”, είναι βιτρίνα για να πληρώνουμε τους αστυνομικούς με τους φόρους μας ώστε αυτοί να συνεχίζουν να κάνουν την δουλεία που τους ανατέθηκε- να προστατεύουν τα προνόμια των πλούσιων και την διαιώνιση της εκμετάλλευσης των φτωχών, να επιβάλλουν την υποταγή των αδύναμων στους ισχυρούς, να εγγυώνται την συνέχιση των σχέσεων κυριαρχίας.
Για αυτό το λόγο εκπαιδεύονται να είναι ρατσιστές, φασίστες, δούλοι στα αφεντικά και τσαμπουκάδες στους φτωχούς.
Αυτός είναι ένας κόσμος ανισότητας- αυτός ο κόσμος κατασκεύασε την δικιά του αστυνομία. Εργαλείο είναι και θα συνεχίσει να είναι στα χέρια των ισχυρών.
από Κενό Δίκτυο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *