Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΗΝ 17/9

Τίποτα δεν μπορεί να φέρει, τη συνειδησιακή πυξίδα ελευθερίας, σε ακινησία, ούτε η κρατική πολιτική του αστυνομικο-δικαστικού συμπλέγματος που συστηματικά το επιχειρεί, ούτε οι επιδέξιοι «παρακολουθητές» των ζωών μας.

Στις 17/9/2024, παραμονή της αντιφασιστικής πορείας μνήμης για τον Παύλο Φύσσα,  η κρατική ασφάλεια Αθηνών επέλεξε, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει, καθ’ υπόδειξη του κάθε λογής ρουφιάνου, να μπουκάρει στα σπίτια μας παρουσία εισαγγελέα, έχοντας «βάσιμες υπόνοιες». Η παραβίαση των προσωπικών μας χώρων και των χώρων των δικών μας ανθρώπων, το πλιάτσικο των κατασχέσεων ηλεκτρονικών συσκευών (κινητών τηλεφώνων, laptop, σκληρών δίσκων κλπ.) αλλά κι αρχειακού έντυπου υλικού αντιπληροφόρησης· τα ασφαλίτικα μπλόκα στον δρόμο προς το μεροκάματο κι η κοινωνική πίεση στις γειτονιές μας· η αρπαγή μας κι εν τέλει, η μεταφορά μας στη ΓΑΔΑ ως «υπόπτων», χωρίς καμία γνωστοποίηση περί τίνος επρόκειτο, στο πλαίσιο «μυστικής έρευνας για υπόθεση», αποτελούν πάγια τακτική του κρατικού μηχανισμού με νομική κάλυψη, για να έχει το πάνω χέρι στον έλεγχο και στην αναβάθμιση της εποπτείας των προσώπων που κάνουν επιλογή τους, τη συμμετοχή στον αντιιεραρχικό κοινωνικό-ταξικό αγώνα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τέτοιες μεθοδολογίες, με τους/τις υπόπτους/ες να αφήνονται τελικώς ελεύθεροι/ες δίχως κατηγορίες, βρίσκονται σε πύκνωση, κάτι που υποδεικνύει την πρεμούρα των εξουσιαστών να καταχωρήσουν υποψίες κι υπόπτους/ες/α στους φακέλους της κρατικής ασφάλειας προκειμένου να θέσουν το αγωνιζόμενο υποκείμενο σε πεδίο περιορισμού της αυτοδιάθεσής του. Κι αυτό, γιατί το κράτος εκκινεί από θέση φόβου, μπροστά στις επερχόμενες εκρήξεις της κοινωνίας, την οποία καταληστεύει και καταπατά αδιαλείπτως. Φτωχοποίηση κι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για τις ελίτ, κατοικίες στο σφυρί, εκκενώσεις καταλήψεων και λεηλασία γης-αέρα-νερού, μαφία, βιασμοί και καταστολή, κρατικές δολοφονίες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές, πόλεμος: αυτό είναι το κράτος.

Δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την αυτοοργάνωση, για έναν απελεύθερο κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

Όσο υπάρχει εξουσία, πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, θα υπάρχει αντίσταση.

ΕΞΩ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ & ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Οι “ύποπτοι/ες” των Αθηνών

 

 

Η πρώτη ενημέρωση για απαγωγή συντρόφου τη συγκεκριμένη μέρα ήταν η παρακάτω:

Σήμερα το πρωί, γύρω στις 7.30, όχημα της κρατικής ασφάλειας σταμάτησε σύντροφο με μπλόκο στον δρόμο προς τη δουλειά του, έξω από το σπίτι της συντρόφου του, και τον ανάγκασαν να κατέβει από το μηχανάκι. Οι ασφαλίτες (με half face), αρχικά τον οδήγησαν στο τοπικό Α.Τ. και κατόπιν, επέστρεψαν με εισαγγελέα για έλεγχο στο σπίτι της συντρόφου του, χωρίς καμία ειδικότερη ενημέρωση περί τίνος επρόκειτο. Αποχώρησαν με τα γνωστά τραμπουκολάφυρα του πρωτοκόλλου τους (έντυπο αρχειακό υλικό αντιπληροφόρησης, λαιμουδιέρα μηχανής, laptop) κι ο σύντροφος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και βρίσκεται ακόμη -προσαγωγή και προανάκριση, βάσει της ως τώρα ενημέρωσης δικηγόρου.

ΕΞΩ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ-ΕΣ-Α ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.