ΕΚΤΕΛΕΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟ

Χθες βράδυ μπάτσος εκτέλεσε εν ψυχρώ 17χρονο Ρομ στη Βοιωτία έπειτα από σήμα για έλεγχο του αυτοκινήτου. Άλλη μια κρατική δολοφονία, λίγους μήνες μετά από παρόμοιο περιστατικό στην Κρήτη με τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη από μπάτσους που τον χτύπησαν και τον βασάνισαν σκοτώνοντάς τον. Ένα χρόνο πριν είχαμε τη παρόμοια  δολοφονία Κώστα Φραγκούλη και πιο πριν τη δολοφονία Σαμπάνη με σαφέστατα εξουσιαστικά και ρατσιστικά κίνητρα. Τα προηγούμενα χρόνια επίσης πάμπολλες οι περιπτώσεις δολοφονιών από μπάτσους. Τί κάνει όλα αυτά τα εξουσιαστικά καθάρματα να συνεχίζουν αδιάκοπα τη δολοφονική τους πορεία; Η θέση εξουσίας που κατέχουν, ο ρόλος του προστάτη των κυρίαρχων και των καπιταλιστών και οι προκλητικές απαλλαγές και αθωώσεις από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή η απροκάλυπτη ασυλία τους δίνει περισσότερο θράσος και αέρα “καουμπόυδων”. Ελάχιστοι μπάτσοι έχουν καταδικαστεί για παρόμοιες δολοφονίες. Εκτός από τον Μελίστα (αθώωση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο) και τον Κορκονέα, κανείς άλλος μπάτσος δολοφόνος δεν μπήκε φυλακή για ανάλογες αποτρόπαιες πράξεις. Και οι συγκεκριμένοι 2 που μπήκαν φυλακή, ήταν αποτέλεσμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης που έφτασε στα όρια εξέγερσης.

Όλα αυτά τα χρόνια, από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα, βιώσαμε εξόφθαλμες προσπάθειες ενοχοποίησης των θυμάτων και συγκάλυψης των περιστατικών και των μπάτσων-δολοφόνων. Τα εξουσιαστικά αυτά σκουπίδια ξέρουν πως οι ανώτεροι κρατικοί προστάτες τους θα κάνουν το παν να τους αθωώσουν, γιατί απλά είναι δικά τους παιδιά. Προστατεύουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς, την αδικία, την καταπίεση, τις φοροληστείες, τις ανατιμήσεις, τον εργασιακό μεσαίωνα, τα μνημόνια, τους μαφιόζους εφοπλιστές, τους ταγμένους στον κόσμο της κυριαρχίας αυλικούς και όλο το σινάφι του εξουσιαστικού συστήματος. Σε κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, κίνηση αντίστασης και προσπάθεια επαναστατικής αλλαγής, θα είναι εκεί να καταστείλουν τα κοινωνικά υποκείμενα και να προστατέψουν τα αφεντικά τους. Γι αυτό νοιώθουν άτρωτοι. Έχουν μαζί τους τα συστημικά ΜΜΕ, τα γνωστά παπαγαλάκια της αφήγησης της Ελληνικής Αστυνομίας που κάνει το άσπρο μαύρο και στρώνει το χαλί στον κοινωνικό εκφασισμό. Το πρόσωπο της καταστολής είναι η νέα κανονικότητα. Καταστολή σε καταλήψεις, καταστολή σε εκδηλώσεις του ανατρεπτικού χώρου, καταστολή σε όσους αρνούνται τη νέα τάξη, το νεοφιλελευθερισμό, καταστολή στα σωματεία που αρνούνται τα εργασιακά σκλαβοπάζαρα και τους νέους εργασιακούς νόμους, καταστολή στις τοπικές κοινωνίες που αρνούνται τη καταστροφή του περιβάλλοντος και του τόπου τους από τον καπιταλιστικό εκσυγχρονισμό. Καταστολή παντού.

Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τα αφηγήματά τους. Ξέρουμε ότι κάθε φορά που μιλούν για εκπυρσοκροτήσεις όπλων και εξοστρακισμούς σφαιρών, έχει γίνει εν ψυχρώ κρατική δολοφονία. Τα περιστατικά είναι πολλά, να μην συνηθίσουμε στο θάνατο. Να αντισταθούμε στις κρατικές αυθαιρεσίες, στις δολοφονίες και στην εξουσιαστική βία, μέχρι την ολοκληρωτική κατάλυση της εξουσιαστικής κοινωνίας.

Τροχιά στο Άπειρο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *