ΠΥΛΟΣ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Το ελληνικό Κράτος εδώ και χρόνια έχει προσδεθεί στο άρμα της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, ενώ -τόσο κατά την σοσιαλδημοκρατική όσο και κατά τη νεοφιλελεύθερη/συντηρητική περίοδο διαχείρισής του- έχει μετατραπεί σε μία απέραντη νατοϊκή βάση με εμπλοκή σε όλο και περισσότερες πολεμικές επιχειρήσεις του οργανισμού. Συμμετέχει σε ασκήσεις και υπογράφει συνθήκες στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, και παρά το φιλειρηνικό προφίλ που προσπαθεί να χτίσει, λειτουργεί ως πολεμικό πέρασμα (λιμάνι Αλεξανδρούπολης-σταθμός απόβασης αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη) και ορμητήριο (Σούδα βάση για βομβαρδισμό της Συρίας), στέλνει εξοπλισμούς (Σαουδική Αραβία) αλλά και στρατεύματα έξω από την επικράτεια του (Σαχέλ)  για να ικανοποιήσει τις καθαρά επιθετικές βλέψεις των συμμάχων του. Κάνει διακρατικές συμφωνίες, με ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Ισραήλ, αλλά και συμφωνίες στο ίδιο το ΝΑΤΟ  επιδιώκοντας να ισχυροποιήσει τα δικά του συμφέροντα στην Μεσόγειο και να αναδειχθεί σε ηγέτιδα περιφεραιακή δύναμη της περιοχής  και να εκμεταλλευτεί η αστική τάξη της χώρας μαζί με πολυεθνικές-κολοσσούς τις ενεργειακές της πηγές, ενώ δίνει πρόσβαση στα οικονομικά κυρίαρχα δυτικά κράτη για να παρεμβαίνουν ευκολότερα στην ευρύτερη περιοχή. Παρουσία drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, στρατιωτικών μονάδων που κινούνται προς τη Ρωσία, στην Αλεξανδρούπολη, ιπτάμενων κατασκόπων στο Άκτιο και πυρηνικών στον Άραξο, αεροπλανοφόρων στο Μαράθι της Κρήτης χωρίς αναγκαστικά να υπάγονται σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη, θωρακίζει την παρουσία δυνάμεων στην Ανδραβίδα, στη Καλαμάτα, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και προαναγγέλει νέες βάσεις σε Σύρο, Κάρπαθο, Κάλυμνο και όπου αλλού κρίνουν οι ΗΠΑ ότι χρειάζονται ορμητήριο για τις επιχειρήσεις τους όπως  έμμεσες και άμεσες επιθέσεις στο Ιράν, ενεργή συμμετοχή στον εμφύλιο της Λιβύης και σε πολλές εστίες έντασης και πολέμου στον κόσμο. Συνοδεύει με ελληνική φρεγάτα γαλλικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο. Αλλά κάνει και οικονομικές συμφωνίες  (π.χ. για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, που υπέγραψαν στις 2 Ιανουαρίου 2020 Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ με τις ευχές των ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας). Όταν η Σαουδική Αραβία  είχε κομβικό ρόλο στον εμφύλιο και στις σφαγές στην Υεμένη, η Ελλάδα   της πούλησε πυραύλους Patriot, αποστέλλοντας μάλιστα και εκεί δυνάμεις του Ελληνικού στρατού. Ο καπιταλισμός για να βρει νέες αγορές και να συνεχίσει να συσσωρεύει κέρδη  σκορπάει καθημερινά το θάνατο σε περιοχές όπως η Σομαλία, η Υεμένη και η Μέση Ανατολή. Ο ελληνικός καπιταλισμός και κρατισμός γίνεται θύτης μέσα από τη συμμετοχή και την αρωγή του στις πολεμικές αποστολές, για τη “γεωστρατηγική του αναβάθμιση”  που επιθυμεί διαχρονικά μερίδιο στις νέες αγορές που δημιουργούνται με τα εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Οι πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, της  Ε.Ε., των οικονομικών ελίτ και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, των εταιρειών πολεμικών εξοπλισμών και των μεγαλοεταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και κολοσσών εξορύξεων υδρογονανθράκων,  αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, να μπουν σε μια βάρκα ρισκάροντας τη ζωή τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις οικογένειες τους στις χώρες της Ε.Ε. για να γλιτώσουν από την εξαθλίωση που τους επέβαλε ή τις βόμβες που τους έριξε ο δυτικός κόσμος. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι συνυφασμένη με τη μετακίνηση και τη μετανάστευση πληθυσμών για την ανεύρεση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Στις μέρες μας η μετανάστευση είναι αποτέλεσμα των συνθηκών λεηλασίας αλλά και πολέμου που έχει επιβάλει η Δύση σε μεγάλος μέρος του υπόλοιπου κόσμου, ενώ ταυτόχρονα οι ντόπιες ελίτ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σε ένα βαθμό αυτά τα κύματα για να έχουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζομένους. Όσοι θα περισσέψουν και δεν θα χρειάζονται πλέον, θα εμποδιστούν, θα χτυπηθούν, θα δολοφονηθούν, θα πνιγούν. Αυτό το βλέπουμε εδώ και κάποια χρόνια. Πλέον όσοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Ε.Ε. μέσω της Ελλάδας βρίσκονται αντιμέτωποι με κοινές περιπολίες εθνικού στρατού και Frontex, που, με τις ενέργειές τους για την «προστασία των συνόρων» από την είσοδο των μεταναστών, έχουν οδηγήσει σε θάνατο έναν τρομακτικό αριθμό εξ αυτών. Αμέτρητες απαγωγές και ληστείες μεταναστ(ρι)ών από την ελληνική πλευρά, τους πετάν στη συνέχεια από την απέναντι πλευρά των συνόρων για να βιώσουν αντίστοιχη αντιμετώπιση και από την τούρκικη πλευρά, στα πλαίσια του διακρατικού τους παιχνιδιού με φόντο το μεταναστευτικό ζήτημα. Συνοριοφυλακή και λιμενικές αρχές, Δουβλίνο 1 και 2, νομοσχέδια για διεύρυνση του καθεστώτος κράτησης εντέχνως ασαφές για να μπορεί να επιβάλλεται κατά το δοκούν, κλειστά κέντρα κράτησης.

Τα ίδια κράτη που δημιουργούν τις αιτίες της μετανάστευσης με τη μορφή πολέμων, με την επιβολή απολυταρχικών καθεστώτων και την επιβολή συνθηκών ακραίας φτώχιας και εξαθλίωσης είναι αυτά που στη συνέχεια θα επωφεληθούν από τη «διαχείρισή» τους. Από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και για το επιχειρούμενο εδώ και πολλά χρόνια διαμελισμό της Συρίας, από το ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο εκεί και την ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, από τις σχέσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ με την Τουρκία, από τα παιχνίδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου και των συμμάχων του από την διαρκή εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση ανατολή και τους διαπληκτισμούς για τις ΑΟΖ. Από τις χρηματοδοτήσεις του ελληνικού κράτους και των ΜΚΟ από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμφωνία ότι οι μεν θα τσεπώνουν φράγκα πουλώντας ανθρωπισμό και οι δε θα μπορούν να διαλέγουν πόσα φθηνά εργατικά χέρια και εξαθλιωμένους εργάτες χρειάζονται σε κάθε περίοδο για να προσφέρουν για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα στους ντόπιους επιχειρηματίες.  Το ελληνικό κράτος  βλέπει τις μπίζνες με τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να δει ξένα κεφάλαια να εισέρχονται στην ελληνική οικονομία, ενώ συμμετέχει με όλο και πιο ενεργό τρόπο σε όλο και περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αφρική συντηρώντας έτσι την άγρια εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα των πολέμων. Οι διακινητές βγάζουν δισεκατομμύρια με το σύγχρονο δουλεμπόριο.

Δυτικός κόσμος και Ευρώπη κλείνουν τα μάτια, δεν νιώθουν ενοχές. Το πένθος τους είναι μια υποκρισία. Δεν ένιωσαν ποτέ ενοχές ούτε με τις αυτοκρατορίες τους και την αποικιοκρατία τους, με τα αμέτρητα σκλαβοπάζαρα και με τις εκατοντάδες χιλιάδες σκλάβους, που δούλεψαν καταναγκαστικά έργα για τα συμφέροντα της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Αμερικής. Για εμάς δεν έχει σημασία εάν αποκαλυφθεί, ότι το λιμενικό τους έπνιξε ή τους άφησε να πνιγούν, γιατί το κρατικό έγκλημα είναι δεδομένο και είναι επίσημη κρατική γραμμή όχι μόνο του ελλαδικού κράτους αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτοί διασκεδάζουν στα κότερα, στα μέγαρα, στα στρατηγεία  και στις βίλες. Εμείς πεθαίνουμε στα τρένα, στο απαξιωμένο Ε.Σ.Υ., στο Πέραμα, στον πάτο του Αιγαίου, στις κρατικές δολοφονίες.

 

Αυτοί  που με την βοήθεια και τη συμμετοχή τους στις πολεμικές συρράξεις δημιούργησαν πρόσφυγες και μετανάστες, πιστοί στην θανατοπολιτική τους, τους σκοτώνουν  στα σύνορα και στους φράχτες, τους πνίγουν στις Λαμπεντούζες και στη Πύλο.

 

 

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ     ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ,        ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΤΗΝ Ε.Ε., ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

                                                                                                                                  Τροχιά στο Άπειρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *