ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Αυγούστου επισκεφτήκαμε το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Γρ. Ρακιντζή στο κέντρο της πόλης των Σερρών και λούσαμε με βενζίνη την πρόσοψή του και το παρευρισκόμενο ΑΤΜ. Αν και ο συναγερμός της τράπεζας χτύπησε την στιγμή της ανάφλεξης , μέχρι οι ανίδεοι μπάτσοι να αντιληφθούν τι συνέβη εμείς είχαμε ήδη αποχωρήσει από την περιοχή προ πολλού. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να φύγουμε χαλαροί από το σημείο και να σταματήσουμε για κάνα ποτό στο δρόμο αντί να αφιερώσουμε χρόνο για να ακολουθήσουμε καλό σχέδιο διαφυγής. Η δράση είχε μικρή επιτυχία αφού δεν καταφέραμε να καταστρέψουμε ολοσχερώς το ΑΤΜ , όπως αρχικά σχεδιάζαμε. Θα φροντίσουμε οι επόμενες φορές να μην είναι έτσι.

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία η οποία δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να της επιτεθούμε ολομέτωπα και να την καταστρέψουμε. Δεν αναζητούμε καμία ηθική νομιμοποίηση από τις μάζες για να δράσουμε βίαια. Πολιτικές τακτικές οι οποίες αποσκοπούν στην σταδιακή δόμηση ενός μαζικού αναρχικού κινήματος με κοινωνικά χαρακτηριστικά ώστε τελικά να φτάσουμε στην επανάσταση , αναβάλλοντας μονίμως την επίθεση για ένα αόριστο μέλλον , μας αφήνουν άκρως απογοητευμένους. Πιστεύουμε πως οι αντιπροτάσεις και οι θεωρίες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη κοινωνία είναι άκρως δευτερεύουσες μπροστά στην ολική καταστροφή του υπάρχοντος. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε πως δεν απορρίπτουμε γενικά και αόριστα τα μαζικά κινήματα. Εξάλλου , θεωρούμε πως το αντάρτικο (χωρίς να χαρακτηρίζουμε έτσι την συγκεκριμένη δράση) λειτουργεί ιδανικά σε συνδυασμό με ένα μαζικό μαχητικό αναρχικό κίνημα. Ο αγώνας πάντα θα είναι πολύμορφος. Δεν αρκούνε μόνο οι εμπρησμοί , οι βομβιστικές επιθέσεις και οι εκτελέσεις. Όμως επίσης δεν αρκούνε και οι ειρηνικές πορείες , τα τρικάκια και οι καταλήψεις-μαγαζάκια πολλές από τις οποίες , όπως σωστά έχουν παρατηρήσει και άλλοι πριν από εμάς , έχουν καταλήξει εναλλακτικά κέντρα διασκέδασης νέων. Η εξέγερση είναι ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο καθημερινά άνθρωποι κοιμούνται στις λεωφόρους , βιάζονται σε στενά και παλεύουν να επιβιώσουν για να ζήσουν χωρίς ζωή , δεσμευμένοι από την μισθωτή σκλαβιά. Σε έναν κόσμο στον οποίο άνθρωποι βασανίζονται σε τμήματα και βρίσκονται αιχμάλωτοι για δεκαετίες απλά επειδή τόλμησαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια μαχόμενοι ενάντια στην βαρβαρότητα του πατριαρχικού κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος , ή επειδή διέπραξαν κάτι το οποίο αυθαίρετα η εξουσία κρίνει ανήθικο. Σε έναν κόσμο στον οποίο αμέτρητα ζωντανά βρίσκονται έγκλειστα σε ασφυκτικά μικρά κελιά για ολόκληρη την ζωή τους , αναμένοντας την σφαγή. Σε έναν κόσμο στον οποίο κάθε πιθανό κομμάτι της φύσης εκμεταλλεύεται ανελέητα στο όνομα του κέρδους και της “ανάπτυξης”. Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα η εξουσία αδιάκοπα αναπτύσσει νέες μεθόδους καταστολής του σώματος και του νου , νέες μηχανές θανάτου , νέες τεχνικές χειραγώγησης του πληθυσμού , νέες μεθόδους εκμετάλλευσης και καταστροφής του κάθε τι όμορφου σε αυτό τον κόσμο , άλλοτε βάφοντας τες στο ροζ και άλλοτε στο πράσινο , προωθώντας μια ψευτοπροοδευτική εικόνα , κάθε φορά με όλο και πιο προκλητικά ύπουλο και υποκριτικό τρόπο.

Απέναντι σε αυτή την απέραντη αδικία και εκμετάλλευση που κάποιοι αποκαλούνε ανάπτυξη λοιπόν , εμείς το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αναπτύξουμε με την σειρά μας νέα σχέδια δράσης και νέες μεθόδους επίθεσης , σε μια συνεχής διαδικασία εξέλιξης πολιτικά , στρατηγικά και υλικοτεχνικά. Άλλωστε η αυτοκριτική και συνεπώς η εξέλιξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξέγερσης. Προφανώς και το γεγονός ότι , σε αντίθεση με τους περισσότερους , επιλέγουμε να δράσουμε δεν μας καθιστά αλάνθαστους. Πέρα από κάθε πιθανή αυταπάτη και ψευδαίσθηση που μπορεί να τρέφουμε και πέρα από κάθε πιθανό πολιτικό λάθος που μπορεί να συνεπάγεται η κάθε δράση , εξακολουθούμε να αναπαράγουμε αυτό το σάπιο σύστημα στην καθημερινότητά μας , με όποια μορφή μπορεί να πάρει αυτό. Έτσι , οφείλουμε να αναζητούμε και να αναλύουμε τα λάθη μας ώστε να εξελισσόμαστε προς το καλύτερο.

Επίσης οφείλουμε να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Φοβόμαστε πολύ τα βασανιστήρια , την αιχμαλωσία και τις συνέπειες για τους κοντινούς μας ανθρώπους που συνεπάγεται η σύλληψή μας. Άλλωστε για αυτό η συγκεκριμένη δράση δεν πήγε τόσο καλά , αφού πάνω στο άγχος της δράσης δεν μοιράσαμε σωστά την βενζίνη ώστε να μεγιστοποιηθεί η καταστροφή. Όμως ακόμη περισσότερο φοβόμαστε τον συμβιβασμό , να καταλήξουμε να ανεχτούμε όλα αυτά που καθημερινά βλέπουμε και μας εξοργίζουν και να αδρανοποιηθούμε. Επίσης φοβόμαστε την αφομοίωση , το να καταλήξουμε να αναζητούμε καθησυχαστικές θεωρίες ώστε να ζήσουμε ένα εναλλακτικό λαιφσταιλ , διατηρώντας την ψευδαίσθηση της αντίστασης. Να ζήσουμε μια ζωή κενή δίχως ζωή , δίχως δράση. Αναγνωρίζουμε πως πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν το άγχος της δράσης και το κατανοούμε . Όμως γνωρίζουμε πως ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην εξέγερση με τον δικό του τρόπο , ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες του. Πίσω από κάθε άμεση δράση βρίσκεται η παρακολούθηση , η προετοιμασία των πολεμοφοδίων και τα φλεγόμενα κείμενα. Πιστεύουμε πως ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε διάφορες πτυχές του αγώνα , ανεξάρτητα από την ψυχολογική και φυσική του υπόσταση. Οι υπόλοιποι απλώς ψάχνουν δικαιολογίες. Καλούμε όλο τον συνειδητοποιημένο κόσμο, αναρχικούς κοινωνικούς και μη, αναρχομηδενιστές, αναρχοκομμουνιστές, κομμουνιστές ή ακόμη και άτομα που επιλέγουν να μην προσδιορίζονται από κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία , να πάψουν να ανέχονται αυτή την κόλαση , να σηκώσουν ανάστημα και να επιτεθούν με λύσσα και συνείδηση στην σύγχρονη δυστοπία. Να μην αρέσκονται σε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης , παρεμβάσεις , ειρηνικές πορείες ή ακόμη και στα πλέον τυπικά κακά οργανωμένα καγκελάκια , όσο και αν τα εκτιμάμε όλα αυτά. Όλα αυτά που αναφέρουμε σε αυτό το κείμενο χρήζουν πολύ μεγαλύτερης ανάλυσης , η οποία πιθανώς να έρθει με μελλοντικές δράσεις.

Αλληλεγγύη σε όσα βρίσκονται αιχμάλωτα στα κολαστήρια της δημοκρατίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Μακάρι να είχαμε την επιχειρησιακή δυνατότητα να σας βγάλουμε από τα κελιά σας αντί να στέλνουμε άδεια λόγια. Την ειλικρινή μας εκτίμηση και αγάπη σε όσα συνεχίζουν να κάνουν δράσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΙΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

 Συνωμοσία για την Αύξηση της Εντροπίας

πηγή: athens.indymedia.org

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.